J. Poelman

Als groot liefhebber wil ik graag iets vertellen over mijn grote hobby, het houden van en het kweken met Gouldamadines. Al meer dan 30 jaar ben houd ik mij bezig met de kweek van deze prachtige vogels.

Na eerst een volière in de tuin te hebben gehad worden de vogels nu al weer vele jaren op de vliering gehouden. Hier is een kleine ruimte afgetimmerd waar ik de beschikking heb over 14 broedkooien en vier aluminium vluchten. De broedkooien zijn geheel van aluminium en trespa gemaakt.
De temperatuur is vrij constant op ongeveer 20 graden en de hoogfrequente TL-verlichting wordt geheel geregeld d.m.v. schakelklokken.

Ik kweek ieder jaar met 13 koppels en alleen natuurbroed, dat is voor mij een must. Ieder jaar kweek ik ongeveer een 50 jonge Gouldamadines.
De wildkleuren (zwartkop, roodkop en oranjekop) zijn mijn favoriet kleur maar daarnaast heb ik sinds kort ook blauwe, gele en overgoten gele Gouldamadines.

Het hele vogelbestand heb ik in de computer zitten, hiervoor maak ik gebruik van het programma Zoo-easy. Wordt er een vogel verkocht krijgt de nieuwe eigenaar een volledige stamboom van de vogel mee.

Al vele jaren ben ik lid van deze mooie en gezellige vereniging en hierbij vervul ik binnen het bestuur de functie van ringencommissaris. Tevens ik ben ook al vele jaren lid van de SNGN, de speciaal club voor natuurbroed Gouldamadines.

Ik heb een hele leuke hobby waar ik ondanks de beperkte ruimte veel plezier aan beleef. En wil je wat meer over mijn vogels weten, jullie zijn altijd welkom.
Met vriendelijke groet,

Jacob Poelman

De vliering, waar de verlichting wordt geregeld het voer staat opgeslagen en de kweek administratie wordt bijgehouden. Achter de wand bevindt zich de kweekruimte

De 4 vluchtjes