Jan Derks

Even voorstellen.

Ik kreeg 10 jarige leeftijd op mijn verjaardag een groene en blauwe grasparkiet en zo is de hobby voor mij begonnen. Tot een jaar of 19 toen de militaire dienst riep en de meisjes kwamen, dit deed aan de vogels geen goed en dus weg er maar mee.
Op latere leeftijd, zo rond mijn 25e was ik inmiddels getrouwd ben ik weer met de hobby, het kweken van vogels begonnen.
Er kwam een hok van 4 bij 6 meter waarvan het nachthok 2 bij 4 meter was. Voor het nachthok kwamen 5 vluchtjes van 80 cm breed. De eerste vogels waren Roodruggen, Eleganten, Valkparkieten, Bourkes en Prachtrosellas.

Later kwamen er vele soorten parkieten bij zoals; Barabands, Bernards, Princes of Walls, Bergparkieten, Kraagparkieten, Amazones, Koningsparkieten enz.
In 1992 ben ik samen met mijn zoon Dinand overgestapt op vooral Zuid-Amerikaanse parkieten en dan vooral de Brotogerissen.
Alle 8 soorten (Kanarievleugel, Witvleugel, Goudvleugel, Kobaltvleugel, Vuurvleugel, Tirica, Tovi en Tui) zijn in ons bezit of bezit geweest. Met alle soorten behalve de Tui hebben we gekweekt. Verder hebben we momenteel nog de Roodsnavel Citroenparkiet, Hoodid, Groenvleugels, Elegant, Ambon, Langsnavel, Smaragd parkiet en de Blauwscheldel Edelparkiet.
De foto's geven een mooie impressie van mijn hobby.