Lidmaatschap

Bent u ook liefhebber van vogels en alles wat daar om heen komt kijken zoals aanschaf, verzorging, voeding en huisvesting enz. Dan is een lidmaatschap van onze vereniging iets voor u. Het lidmaatschap van onze vereniging brengt u op een plezierige manier in contact met andere vogelliefhebbers die u veel kunnen vertellen over de juiste verzorging van de vogels.

Wat krijgt u voor u lidmaatschap: Door lid te worden van onze vereniging wordt u automatisch lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en ontvangt u maandelijks van de bond het zeer fraai en in kleur uitgevoerde “Onze Vogels”

Het lidmaatschap van onze vereniging biedt u verder nog een aantal voordelen:

 • Een uniek kweeknummer
 • De mogelijkheid voor het bestellen van ringen
 • Mogelijkheid om aan diverse tentoonstellingen mee te doen
  –   Onze eigen onderlinge tentoonstelling
  –   De district tentoonstelling
  –   De Nationale tentoonstelling van de N.B.v.V.
  –   De C.O.M. wereld tentoonstelling
 • Het bijwonen van onze eigen ledenbijeenkomsten
 • Altijd een luisterend oor bij onze leden
 • Het betaalbaar houden van onze mooie hobby

De ledenbijeenkomsten zijn zeer leerzaam, er zal getracht worden om regelmatig een spreker uit te nodigen voor het verzorgen van een lezing en/of dia- en filmavond. (In de maanden mei, juni, juli, augustus en december vinden er normaal gesproken geen bijeenkomsten plaats).
Ook wordt bij voldoende deelname af en toe een reis/excursie georganiseerd, zoals b.v. naar het vogelpark Walsrode in Duitsland.

Is uw belangstelling gewekt voor onze prachtige vogelhobby, dan bent u van harte welkom als lid of als donateur van onze vereniging. Als donateur heeft u alleen de mogelijkheid tot het bijwonen van onze bijeenkomsten en natuurlijk kunt zich ook opgeven voor een eventueel georganiseerde reis/excursie.

U kunt u aanmelden door een berichtje te sturen naar: vogelvereniginggieten@outlook.com.  Vermeld hierbij duidelijk uw naam, adres, telefoonnummer en welke vogels u bezit. Wij nemen vervolgens z.s.m. contact met u op.

De contributie, die voor 1 maart betaald dient te zijn, proberen wij zo laag mogelijk te houden en bedraagt voor een volwassen lid € 35,00 voor een jeugdlid t/m 18 jaar € 17,50 en voor een donateur € 17,50 per jaar.

Beëindiging lidmaatschap:
Het lidmaatschap van onze vereniging loopt per kalenderjaar en wordt automatisch verlengd voor het volgend kalenderjaar.
Opzegging van het lidmaatschap kan uitsluitend schriftelijk of via de mail. De opzegging dient voor 1 november  van het lopend kalender jaar bij de secretaris binnen te zijn. Het lidmaatschap wordt hierna per 31 december beëindigd. Bij een tussentijdse beëindiging van het lidmaatschap wordt er geen contributie terug betaald.