Tentoonstelling 2016

De vogelvereniging Gieten kan tevreden terug kijken op het tentoonstellingsweekend. Met 31 inzenders en 277 ingezonden vogels is er nog steeds een stijgende lijn. Ook mochten we weer twee nieuwe leden verwelkomen. Daarnaast is de samenwerking met de vogelvereniging uit Borger weer zeer positief ervaren, de diversiteit in de soorten vogels was dan ook weer goed te zien. Op de tentoonstelling in Borger van 25 t/m 27 november zullen dan ook weer een mooi aantal vogels vanuit Gieten te zien zijn.

De vijf keurmeesters waren weer zeer te spreken over de kwaliteit van de ingezonden vogels en hadden dan ook veel moeite op de mooiste vogels als kampioenen aan te wijzen.

Vrijdagavond werd voorafgaande aan de prijsuitreiking de heer Jan Talens in het zonnetje gezet voor zijn 25 jarig lidmaatschap van de vereniging. Hiervoor werd hem een mooi herinneringsspeld overhandigd.

De grote winnaar van deze tentoonstelling was Bert Steenge, Bert werd Algemeen Kampioen met een Baardmannetje met maar liefst 94 punten. Tevens werd deze vogel ook kampioen in de klasse Tropen en de klasse Tropen en Europese Cultuurvogels.
In de hoofdgroep kleurkanaries Kampioen kleurkanaries werd de heer Jaap-Jan Beerman kampioen met een kanarie Geel-Mozaïek. Voor het eerst in vele jaren was in de hoofdgroep Vorm en Postuurkanaries ook een kampioen, heer J. Almoes werd hierin kampioen met een kanarie Gloster-Corona. In de hoofdgroep Parkieten werd de heer Jan Derks kampioen met een mooie vuurvleugelparkiet met 93 punten.

Ook was er dit jaar weer een jeugdkampioen, Sharissa Hommes uit Schoonoord was de gelukkige met een hele mooie Isabel witte kanarie.

De overige prijswinnaars waren als volgt verdeeld, Kampioen Zebravinken de heer Klaas Kuik, Kamp. Gouldamadines de heer Jarne Schutrup, Kamp. Kleine Grasparkieten de heer Peter Hofstra, Kamp. Agaporniden de heer Stan Sloots, Kamp. Open Klasse de heer Bert Steenge, Kamp. Stellen de heer Jacob Poelman en de Derby kampioen was dit jaar voor de heer Rieks. Bouwman.