Tentoonstelling 2012

Het eerste weekend van november stond dit jaar in het teken van ons jubileum, 50 jaar Vogelvereniging Gieten en ook de 50e onderlinge tentoonstelling. Door 20 inzenders waren dit jaar 182 vogels ingezonden, iets minder dan vorig jaar maar wel van een goede kwaliteit. De vijf keurmeesters hadden ook nu weer een moeilijke taak om alle vogels weer te keuren.
Algemeen kampioen werd dit jaar de heer Derks met een wildkleur Vuurvleugelparkiet met 93 punten. Naast het algemene kampioenschap behaalde deze vogel ook het kampioenschap onder de grote parkieten en aangezien de heer Derks deze vogel ook als Derby vogel had aangemerkt werd hij ook Derby kampioen. Denise pepping werd bij de jeugd Kampioen met een bonte kanarie met 91 punten.
De overige prijswinnaars zijn: Kampioen Tropen, dhr. B. Oving met een zwartkop lichtgroen Gouldamadine. Kampioen Gouldamadines, dhr. B. Oving met een zwartkop lichtgroene Gouldamadine Kampioen kleine Grasparkieten, dhr. E. Mulder met een Res. Bont Violet Grasparkiet. Kampioen stellen, dhr. B. Oving met een stel zwartkop lichtgroene Gouldamadines Kampioen Open Klasse, dhr. J. Derks met een Oranjevleugel parkiet. Kampioen Derby Jeugd. Jarne Schutrup met een zwartkop lichtgroene Gouldamadine.
Tijdens de opening kreeg ons lid Lammert de Jonge in verband met zijn 25 jarig lidmaatschap van onze vereniging door onze voorzitter het district Drenthe de heer Jt. Mulder de bijbehorende jubileumspeld opgespeld.
Het aantal bezoekers was ook dit jaar weer goed waardoor deze tentoonstelling weer bijzonder geslaagd genoemd kan worden.
Ook dit jaar werd de tentoonstelling weer mede mogelijk gemaakt door: Hoveniersbedrijf Rozenveld te Gieten, Keurslager Hilbert Boxem te Gieten, De Groene Vak winkel Greving te Gieten. Onze hartelijke dank gaat uit naar bovenstaande bedrijven.
Tevens gaat onze dank ook weer uit naar Peter Boter voor het maken van de geweldige foto’s van de kampioenen.