Tentoonstelling 2011

Het eerste weekend van november staat zoals altijd in het teken van onze onderlinge tentoonstelling, dit jaar al weer voor de 49e maal georganiseerd. Door 22 inzenders waren dit jaar 214 vogels ingezonden, iets minder dan vorig jaar maar wel van een uitstekende kwaliteit. De vijf keurmeesters hadden dan ook een moeilijke taak om alle vogels weer te keuren. Maar aan het eind van de dag waren alle vogels gekeurd en waren de prijswinnaars weer bekend.
Algemeen kampioen werd dit jaar de heer Korthuis met een Recessieve witte kanarie met 93 punten. Naast het algemene kampioensschap behaalde hij ook kampioenschap kanaries en aangezien de heer Korthuis deze vogel als Derby vogel had aangemerkt werd hij ook Derby kampioen. Helaas was de heer Korthuis tijdens de prijsuitreiking niet aanwezig, maar de prijzen heeft hij in de loop van het weekend in ontvangst genomen. Jarne Schutrup werd voor het 2e jaar achtereen bij de jeugd Kampioen met een roodkop lichtgroene Gouldamadine.
De overige prijswinnaars zijn: Kampioen Tropen, dhr. C.Tump met een Oranjeborst blackface Zebravink. Kampioen Gouldamadines, dhr. B. Oving met een zwartkop lichtgroene Gouldamadine Kampioen Grasparkieten, dhr. J.Sloots met een Hemelsblauwe Grasparkiet. Kampioen Parkieten,dhr. J.Derks met een Goudvleugelparkiet. Kampioen Agapornissen, dhr. W. v.d. Ploeg met een Agapornis Nigrigenis. Kampioen stellen, dhr. W. v.d. Ploeg met een stel Agapornis Nigrigenis. Kampioen Open Klasse, dhr. E. Bronsema met een Bonte Boer.
Tijdens de opening kreeg Jans Sloots in verband met zijn 25 jarig lidmaatschap van onze vereniging door onze voorzitter de jubileumspeld opgespeld. Het aantal bezoekers was ook dit jaar weer goed waardoor deze tentoonstelling weer bijzonder geslaagd genoemd kan worden.
Ook dit jaar werd de tentoonstelling weer mede mogelijk gemaakt door: Hoveniersbedrijf Rozenveld te Gieten, Keurslager Hilbert Boxem te Gieten, De Groene Vakwinkel Greving te Gieten en Vogelpark Jagry te Gieterveen Onze hartelijke dank gaat uit naar bovenstaande bedrijven.
Tevens gaat onze dank uit naar Peter Boter voor het maken van de geweldige foto’s van de kampioenen.