Tentoonstelling 2008

We kunnen ook dit jaar weer terug kijken op een geslaagde tentoonstelling. De kwaliteit van de door de 29 inzenders ingezonden 280 vogels was prima. Ook over de publieke belangstelling hadden we zeker niet te klagen. De keurmeesters hadden dan ook weer een moeilijke taak om alle vogels weer te beoordelen en om de kampioenen er weer tussen uit te halen. Ook dit jaar stonden er weer een zevental vogels op de tafel waar de Algemeen Kampioen uit moest komen.
Algemeen kampioen werd dit jaar een Geschilderde Astrilde van Pieter Venema met 93 punten. Stan Sloots werd bij de jeugd voor de tweede achtereenvolgende jaar kampioen met een Bourksparkiet. De nieuwe vluchtjes voor de grote parkieten was ook een aanwinst voor de tentoonstelling, de vogels kwamen veel beter tot hun recht.
Tijdens de prijsuitreiking kregen de heer Talens en Veldhuis een bondsspeld opgespeld door onze voorzitter in verband met hun 25 jarig lidmaatschap aan onze vereniging.
De tentoonstelling werd ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door: Hoveniersbedrijf Rozenveld te Gieten,  Keurslager Hilbert Boxem te Gieten, De Groene Vakwinkel Greving te Gieten en Vogelpark Jagry te Gieterveen Onze hartelijke dank gaat uit naar bovenstaande bedrijven.